Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

11/10/2024

Sinds 1 oktober kunt u uw verzekeringspolissen eenvoudiger opzeggen. De opzeggingsvoorwaarden werden hiervoor wettelijk aangepast. 

Deze aanpassingen, die zowel betrekking hebben op de vorm van de opzegging als op de termijnen waarbinnen de opzegging in aanmerking moet worden genomen, kunnen als volgt worden samengevat:

Vorm:

  • Uw verzoek tot opzegging moet ons worden toegezonden per aangetekende brief of per gekwalificeerde elektronische aangetekende post (voorheen was het alleen per aangetekende brief), per deurwaardersexploot of door afgifte van uw opzegbrief tegen ontvangstbewijs.

Termijn:

  • Uw verzoek moet ten minste twee maanden (in plaats van drie maanden eerder) voor de vervaldatum worden ingediend als uw contract zich in het eerste jaar bevindt. Als aan deze formaliteit wordt voldaan, wordt uw contract niet stilzwijgend verlengd op de vervaldatum en eindigt het dus op die datum. 
  • Uw verzoek kan op elk moment vanaf het tweede jaar ingediend worden, in welk geval uw contract na twee maanden wordt beëindigd.

In beide gevallen gaat de termijn de dag na de deurwaarderbetekening of de dag na de datum van ontvangst van de afgegeven brief of, in geval van een aangetekende zending, de dag na de afgifte, in.   

Als het contract daadwerkelijk afloopt tijdens een periode in plaats van op de vervaldatum,
wat gebeurt er dan met de premie?

U heeft de premie vooraf betaald. Als uw polis wordt beëindigd ten gevolge van een opzegging vóór de jaarlijkse vervaldatum, wordt het deel van de betaalde premie dat betrekking heeft op de periode waarin de polis wordt beëindigd, aan u terugbetaald.

Geweldige uitdaging voor ARAG

We zien deze nieuwe bepalingen niet als een bedreiging, maar als een kans: een kans om nog meer en nog beter te doen, zodat we elke dag achter onze klanten kunnen staan en ervoor kunnen zorgen dat ze op elk moment besluiten om bij ons te blijven.

En binnenkort…

Deze nieuwe bepalingen zijn rechtstreeks van toepassing en hoeven niet te worden opgenomen in bijvoorbeeld algemene voorwaarden. Maar we kunnen u nu al vertellen dat deze in onze Gemeenschappelijke voorwaarden geïntegreerd zullen worden. Én dat ARAG nog verder zal gaan, in het belang van al haar klanten.

Maar shhh, het is nog een beetje te vroeg om daarover te praten...

Binnenkort meer!